Oldaltérkép

RSS csatornák

Oldalak

Rovatok

Havi archívum

Címkék

Összes cikk

post thumbnail

5 jel, amiből a kicsi fülgyulladására gyanakodhatunk

17nov22 • 5 jel, amiből a kicsi fülgyulladására gyanakodhatunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kisgyermekek és óvodások már könnyen elpanaszolják, de hogyan deríthetjük ki, ha csecsemőnknek fáj a füle? Az ebben az életkorban előforduló fülgyulladás okairól és tüneteiről dr. Holpert Valéria fül-orr-gégészt, a Fül-orr-gégeközpont orvosát kérdeztük.

post thumbnail

Egyszülős családokat támogató központ nyílik

17nov21 • Egyszülős családokat támogató központ nyílik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egyszülős családokat támogató központ nyílik várhatóan februárban Budapesten, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány hétfőn vette birtokba és mutatta be az erre szolgáló egykori üzlethelyiséget a Mária utca és Üllői út sarkán.

post thumbnail

Meddig kínoz még? – A terhességi émelygésről

17nov20 • Meddig kínoz még? – A terhességi émelygésről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Patikai párbeszéd a terhességi émelygésről és a hányásról, amellyel a várandós nők mintegy 70%-a szembesül. Mit lehet tenni ellene? 

post thumbnail

Szezononként 8-10 hurutos megbetegedés: átlagos

17nov17 • Szezononként 8-10 hurutos megbetegedés: átlagos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hiába a szülői gondoskodás, a hűvösebb időjárással együtt járó évszakokban a gyermekek is könnyebben betegednek meg, különösen, ha rendszeresen járnak közösségbe. Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna gyermekorvos, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens azonban összefoglalta azokat a szempontokat, amelyek alapján eldönthetik a szülők, mikor, mit tegyenek, ha a család legkisebb tagja gyengélkedik.

post thumbnail

Ki legyen az Év Kisgyermeknevelője? – Szavazzunk!

17nov16 • Ki legyen az Év Kisgyermeknevelője? – Szavazzunk! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sok kisgyerek életében, szocializációjában fontos szerepet kapnak a bölcsődében dolgozó kisgyermeknevelők. Ők gondoskodnak a kicsikről, miközben odafigyelnek szükségleteikre, játszva tanítják őket, és az együtt töltött órákban pótolják az anyai gondoskodást. Szakértelmükkel és tapasztalataikkal az egész családot támogatják. A Sudocrem és a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete most szeretné felhívni a figyelmet a kisgyermeknevelők áldozatos munkájára, ezért […]

post thumbnail

Család, sport és karrier együtt?

17nov15 • Család, sport és karrier együtt? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Testi és lelki egészség Király Nóra szemével – Király Nóra ötgyermekes családanya, jelenleg önkormányzati képviselő, rendszeresen sportol, mindemellett Újbuda alpolgármestere. 2016-ban két egyesületet alapított – a Fiatal Családosok Klubját (Ficsak) és a NőiSzemet – azzal a céllal, hogy a fiatal családokat és a nők társadalmi szerepvállalását támogassa a mai kor szellemében, modern, fiatalos lendülettel.

post thumbnail

Szerelem első ragasztásra – Kismamák és a kinesio-tape

17nov14 • Szerelem első ragasztásra – Kismamák és a kinesio-tape bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szerencsére ma már léteznek természetes módszerek, amelyekkel mellékhatások nélkül előzhetők meg, illetve csökkenthetők a kismamák várandóssággal összefüggő panaszai. Az egyik leghatékonyabb ezek közül a sportolói körökben jól ismert kinesio- vagy kinesiology-tape.

post thumbnail

Akkor és most – Mégsem árt a cumizás?

17nov13 • Akkor és most – Mégsem árt a cumizás? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

„Én úgy tekintettem annak idején a cumira, mint az ördögre. Sosem adtam a gyerekeimnek cumit a szájukba, amikor kicsik voltak. Most viszont azt látom, hogy az unokám nyolc hónapos, és elég sokat cumizik. Az anyja pedig még csak meg sem próbálja leszoktatni róla! Sőt, azzal altatja el. Nem árt ez neki? ”

post thumbnail

Szebb perceket a nehéz pillanatokban is a PICi babáknak!

17nov10 • Szebb perceket a nehéz pillanatokban is a PICi babáknak! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Melegítőágyas nyitott inkubátorok, szoptatássegítő eszközök, felújított baba-mama szobák a legeslegkisebbekért. Hazánkban minden 10. csecsemő koraszülöttként jön világra; az ő ápolásukat és szüleik kényelmét, segítségét szolgálják azok a kellékek és helyiségek, amelyeket országszerte a koraszülött osztályoknak ad át a Koraszülöttek Országos Egyesülete (KORE) és a NaturAqua. Az elmúlt napokban Szombathely, Sopron, valamint a budapesti Madarász utcai […]

post thumbnail

Mit tegyünk, ha sokszor betegszik meg a gyerekünk?

17nov9 • Mit tegyünk, ha sokszor betegszik meg a gyerekünk? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az elsőként közösségbe kerülő kisgyerekek immunrendszere még igencsak ki van téve a fertőzéseknek. A bölcsődei, óvodai közösségbe járó gyerekeknél nem ritka, hogy néhány nap játékkal teli gondtalanság után akár két hét betegség következik, majd ismét pár nap óvoda és ismét két hét betegség, és ez így megy egy darabig De meddig? A szülők a gyerekük […]


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!