Rovat: Egyen jól a gyerek

post thumbnail

Így édesíti meg Mikiék életét Peller Anna

Tejbegríz, vanília puding, kakaó, tejberizs, és túrós palacsinta. Mint ahogy a gyerekek általában, gyakorlatilag nincs olyan, amit Peller Anna kislánya, Annabella ne szeretne közülük. Anna szerint ebben is férjére, Mikire ütött… A tejberizs az abszolút kedvenc, ami akkor a legjobb, ha anya készíti. Anna mindig nagy hangsúlyt fektetett a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és amióta családja van, […]

post thumbnail

Így tárold az ételeket és az alapanyagokat

Itt a nyár, jönnek a meleg napok, úgyhogy ilyenkor még jobban oda kell figyelnünk, hogyan tároljuk a kicsik ételeit! Íme, néhány alapszabály Dr. Kerekes Judit gyermekorvostól!

post thumbnail

Biztos, hogy nem elegendő a tejed?

A csecsemők mindegyike önálló személyiség, más a szopása, a súlygyarapodása és az alvása is. Az anyatej minden cseppje aranyat ér, ezért nagyon fontos, hogy azt a baba megkaphassa.

post thumbnail

Az isteni tavaszi retek

Olcsón beszerezhető, a szervezet lemerült télvégi vitaminraktárát feltöltő, a zsíros ételek emésztését segítő gyógyhatású zöldségféle.

post thumbnail

Igyanak vizet a kicsik is!

Idén is megszervezik a vízfogyasztást népszerűsítő kampányt, és ebben az évben először óvodák is jelentkezhetnek az úgynevezett Happy-hétre.

post thumbnail

Ez legyen a babakonyha felszerelése

A bébiknek a szoptatás időszakában szükségük van különböző kellékekre…

post thumbnail

Amit a hozzátáplálásról tudni kell

Hozzátáplálás – mikor kezdjük, megfőzzük vagy inkább a boltban vásároljuk meg babánk ételét? Ízesítsük a kicsi ebédjét vagy jobb, ha csínján bánunk a fűszerekkel? Ezer és ezer kérdés, amit nem árt tisztáznunk! 

post thumbnail

Adjunk-e (mézes) teát a bébiknek?

„Kislányom, nem lesz szomjas az én drága kis unokám, ha csak anyatejet kap? Én annak idején teát is adtam neked… Sőt, a nagyikád néha még mézet is kevertetett bele, hogy jó édes legyen!” – mondja a nagymama az újdonsült anyának. Lehet hallgatni erre az anyai tanácsra? Dr. Budai Marianna segít eligazodnunk.

post thumbnail

Mit egyenek a legkisebbek tavasszal?

A húsvéti sonka helyett babamenüt ajánlunk a kicsiknek.

post thumbnail

Aggasztóan sok kicsi vas- és D-vitamin-hiányos

A kisgyermekkori hiánybetegségek megfelelő étrenddel megelőzhetők!

post thumbnail

A testképzavar a fiúkat is sújtja

Az evészavart leginkább fiatal nők betegségének tartják, ám egy új kutatás szerint a korábban véltnél gyakoribb a fiatal fiúknál és férfiaknál is.

post thumbnail

Mit vegyen a gyerek az iskolai büfében? – Ezt ajánlják a dietetikusok

Gyakran hangzik el este a családokban az a kérdés, hogy mi volt a suliban, mit ettél ma egész nap. A gyermekek jellemzően 5-8 órát töltenek az iskolában, majd sokan mennek tovább különórákra, edzésekre és csak későn érnek haza. Gyakran a napi javasolt öt étkezésből – reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora – minimum hármat, de olykor […]

post thumbnail

Melyik a legjobb étel a menzán? – Szavaztak a gyerekek!

Ez a menza már nem az a menza. Itt az ideje, hogy megszabaduljunk rossz beidegződéseinktől a közösségi étkeztetéssel kapcsolatban! Most általános- és középiskolás diákok szavazatai döntötték el, melyek Magyarország legfinomabb menzaételei, és ki a 2016-os év közétkeztetője. 

post thumbnail

Tévhitek a szoptatásban – 2. rész

A csecsemők főleg sírással tudják jelezni, ha éhesek, fáradtak, fáj a pocakjuk, tele a pelusuk, fáznak vagy melegük van, de azt is, ha egy kis szeretgetésre, kényeztetésre vágynak.

6 hónapos kor előtt ne kapjon a kicsi lisztet!

Hozzávetőleg minden századik ember szenved lisztérzékenységben Magyarországon. Javarészt hajlam kérdése, hogy kialakul-e ez a leggyakrabban felszívódási zavarral járó autoimmun betegség – mondja Dr. Arató András a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi tanára. Ugyanakkor hangsúlyozza: a súlyos tünetekkel járó formák megelőzése szempontjából kulcsfontosságú, hogy mikor kezdenek el gluténtartalmú ételeket adni a csecsemőknek.


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!