Rovat: Egészséges életmód

post thumbnail

Szerelem első ragasztásra – Kismamák és a kinesio-tape

Szerencsére ma már léteznek természetes módszerek, amelyekkel mellékhatások nélkül előzhetők meg, illetve csökkenthetők a kismamák várandóssággal összefüggő panaszai. Az egyik leghatékonyabb ezek közül a sportolói körökben jól ismert kinesio- vagy kinesiology-tape.

post thumbnail

Miért ne hagyjuk ki a tízórait és az uzsonnát?

Óvodás, talán még kisiskolás korban is zömmel szerepel az étrendben a tízórai és az uzsonna. Sokan emlékeznek a napközis, nagy műanyagkosarakban előre kiporciózott zsemlékre, esetleg almára, amiből lehetett venni, meg persze ott is lehetett hagyni, aki nem kérte. Aztán valamikor a felső tagozatba lépés, a kiskamaszkor tájékán kikopnak a kisétkezések az ember étrendjéből, felnőtt korban […]

post thumbnail

Megelőzhető a gyermekeknél a D-vitamin-hiány kialakulása

Egy, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán készült D-vitamin-szintet vizsgáló felmérés azt vizsgálta: az őszi-téli időszakban kivédhető-e a gyermekeknél a nyáron megszerzett D-vitamin-szint csökkenése. A kutatás alapján kijelenthető, hogy lehetséges a megfelelő szint megtartása a napfényszegény hónapok alatt.

post thumbnail

Tippek a digitális bennszülöttedet neveléséhez

Gyermekeink olyan világban nőnek fel, ahol a közösségi média, a mobiltechnológia és az online közösségek alapvető fontosságúak a kommunikáció, a tanulás és a fejlesztés útján. Szinte természetes, hogy felelős szülőkként félelmet érzünk az internet nyújtotta nyitottság és kontrollnélküliség miatt, de tenni ellene csak úgy tudunk, ha elfogadjuk ezt, és mindenki szempontjából kihozzuk belőle a legjobbat.

post thumbnail

Bajkeverő bacik

Az édesanyák tudják, hogy a takarítást hogyan, mikor és mivel érdemes végezni, viszont vannak tények, amelyeket sokan nem ismernek… Íme!

post thumbnail

Új tanév, új gyerekszoba: 5 szuper tip

Kezdődik a tanév, érdemes néhány szakértői tippet megfogadva újragondolni a gyerekszobát és a tanulósarkot… A profik sokat segíthetnek a költséghatékony, mégis mutatós végeredmény elérésében.

post thumbnail

Anyatejes babának is lehet ételallergiás tünete?

Az anyatej a legtökéletesebb táplálék a csecsemő számára, ezért megdöbbentő lehet, ha anyatejes babánkról kiderül, hogy a hasfájását, vagy a kiütéseket a bőrén ételallergia okozza. Arról, hogy ez hogyan lehetséges és miként kezelhetjük, dr. Polgár Marianne gyermekgyógyász, gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont főorvosát kérdeztük.

post thumbnail

A klóros uszoda­víz növeli az asztma és allergia kockázatát!

Léteznek olyan irányú kutatások, amelyek szerint a kisgyerekek klóros vízben történő úszóedzései növelik a légzőrendszeri fertőzések kockázatát.

post thumbnail

A körömrágásról

Ezen pszichés tünetképződést az iskoláskor problémái közé szokták sorolni, de ez ennél korábban, akár 4 éves korban is jelentkezhet. 

post thumbnail

Kezdődik a családi harc: mi alapján válasszunk iskolatáskát?

Kinek legyen igaza? A szülőnek, aki a gyerek testfejlődését tartja szem előtt, amikor iskolatáskát választanak a csemetének, vagy a gyermeknek, aki szín, minta és forma alapján hozza meg a döntést. Az ortopéd szakorvos szerint az iskolatáska kialakítása és annak szimmetrikus viselése a legfontosabb, hiszen a gerinc megterhelése hosszabb távon jelentős mozgásszervi panaszokhoz vezethet.

post thumbnail

Kezdődik az iskola! – Így készüljünk fel rá!

Még néhány hét hátra van az iskoláig, de a felkészülést már most érdemes elkezdeni. Ez azonban nemcsak a tanszerek beszerzését jelenti, jó, ha teszünk azért is, hogy gyermekünk testileg-lelkileg ráhangolódhasson az új tanévre, hiszen a kötetlen nyári hónapok után különösen nehéz lehet visszatérni az iskolapadba…

post thumbnail

Meleg napok gyakori vendége: a hasmenés

A hasmenés könnyen felismerhető: a (kis)gyermek a szokásosnál gyakrabban megy WC-re, és a széklete is hígabb, vizesebb az átlagosnál.

post thumbnail

Mikor, mit és mennyit igyanak a gyermekek?

A gyerekek folyadékigénye az életkorral és az évszakokkal együtt változik. A kevés folyadékfogyasztás csecsemőknél könnyen vezethet kiszáradáshoz, nagyobb gyerekeknél pedig csökkenti a koncentrációs- és teljesítőképességet, fejfájás alakulhat ki. Ebben a kánikulában a emelni kell a legkisebbek folyadékadagját is!

post thumbnail

Fesztiválozol a kicsivel? Akkor ezt ne hagyd otthon!

Nyakunkon a fesztiválszezon, ahol a neonszínű napszemüvegek és vicces kiegészítők mellett az utóbbi években egy új kedvenc jelent meg. Ma már rengeteg szülő osztja meg a koncertélményt kiskorú gyerekével és csápol gyerkőccel a nyakában, a legkisebbek hallásának védelmére pedig egyre többen választanak hallásvédőt, ami nemcsak hatékony, de trendi is.

post thumbnail

A nyár kincsesládája – alkossunk a kicsikkel!

Szórakoztató elfoglaltság lehet, ha gyerekünkkel közösen készítünk olyan emléktárgyakat, amelyekhez a kicsi maga gyűjti a hozzávalókat, s amik a nyár elmúltával is az együtt töltött vakációra emlékeztetnek.


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!