Rovat: Babaápolás

post thumbnail

Tavaszi tudnivalók

Mivel az időjárás tavasszal változékony, fontos a megfelelő öltöztetés és a picik bőének védelme.

post thumbnail

Miben úszik a gyerekünk?

Tudjuk-e, milyen vízben úszik a gyerekünk? Hogyan lehet megelőzni, hogy az úszásoktatás után ne fertőzéssel érkezzen haza? Mit tudunk tenni azért, hogy se a saját gyerekünk, se a többiek ne betegedjenek meg uszodalátogatás után? Ennek járt utána a Patika Magazin.

post thumbnail

A gyereknek is kell az arckrém?

Dr. Budai Marianna szakgyógyszerészt kérdezte egy kisgyereke arcbőre miatt aggód édesanya.

post thumbnail

A hideg idő egészségkárosító hatása

A jó hír, hogy a hideg idő nem kedvez a járványok terjedésének, a rossz viszont az, hogy sok egyéb olyan negatívum van, ami veszélyezteti szervezetünket ezen időszak alatt.

post thumbnail

A tisztaság fél egészség

Ha a kicsi sokat bukik, átnedvesedhet az ágymatrac. De az sem tesz jót neki, ha a nagyobb gyerek éjszaka bepisil. Ilyenkor a matracon könnyen telepednek meg a bacik és a gombák. Hogyan őrizzük meg a kicsik és a nagyok ágymatracának higiéniáját? Ehhez ad jó tanácsot a gyerekorvos.

post thumbnail

Kell-e tejben-vajban füröszteni a bébiket?

Ki az, aki ne tenne meg minden tőle telhetőt, ha gyermeke vagy unokája születik? Ha lehet, sokan tejben-vajban fürösztenék a kicsit… De szüksége van erre a gyereknek is? 

post thumbnail

A forró vizes fazéktól a kompresszoros inhalátorig

Egy fazék kamillás forró víz fölé hajolni, a gőzt belélegezni, miközben a fejet törölköző fedi? Sokak számára ismerős a köhögés csillapításának, az orrdugulás mérséklésének, az ingerelt nyálkahártya megnyugtatásának régi módja. De, jó-e ez a megoldás, pláne a gyerekeknél? 

post thumbnail

Ezekre figyelj ősszel, ha kisbabád van

Az évszakváltást sokszor a felnőttek is megszenvedik, de a babák még érzékenyebben reagálhatnak az időjárás változására vagy éppen a levegő minőségének romlására. Mit tehetünk szülőként, hogy megkönnyítsük ezt az időszakot? Dr. Makleit László belgyógyász segít néhány hasznos tippel.

post thumbnail

Hogyan tisztítsuk helyesen a kicsik fülét?

A szakértő segítségével elkerülhetjük a leggyakoribb hibákat!

post thumbnail

Védjük a gyerekek szemét a naptól!

A nap elleni hatékony védekezés ma már természetes velejárója az önfeledt strandolásnak. A nyaralás során azonban nem csak bőrünket kell óvnunk a káros ultraibolya sugaraktól, hanem szemünket is. A gyerekek fokozottan érzékeny szemének védelme pedig külön odafigyelést érdemel.

post thumbnail

Érzékeny a babánk bőre?

Minden baba bőre érzékeny. Többek között azért, mert jóval vékonyabb, mint a felnőtteké. Azonban épp úgy, mint a felnőtteknél, a kicsiknél is vannak különböző bőrtípusok, vannak, akiknek kevésbé, és vannak, akiknek jóval érzékenyebb a bőrük.

post thumbnail

Erre figyeljünk, ha babával indulunk nyaralni!

Tombol a nyár, a legtöbben most indulnak el nyaralni. Az előkészületeket sokszor megbonyolíthatja, ha kisbabával készülünk a családi pihenésre. Íme néhány jó tanács Dr. Makleit László belgyógyász orvostól, mire érdemes mindenképp odafigyelnünk ilyen esetben, hogy elkerüljük a napégést, napszúrást, pelenkadermatitiszt vagy a dehidratációt.

post thumbnail

Így ápold kisbabád bőrét nyáron

A nyári időszakban a kisbabák bőre kiemelt figyelmet igényel. A nagy melegben nem csak a napsugárzás elleni védelemre, hanem a pelus által fedett bőrfelületek megóvására is gondolnunk kell. Nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy a babák bőre sokkal vékonyabb a felnőttekénél, a pelenka tartalma pedig könnyen kicsípheti a rosszul szellőző és nedvességtől felázott bőrt. Aggodalomra viszont […]

Hason vagy háton altassuk a bébiket?

„Kislányom, Téged mindig hasra fektettelek, nehogy megfulladj – ha büfizel, alvás közben…Te meg hanyatt fekve altatod az unokámat?” – mondja a nagymama az újdonsült anyának…

Takarítsunk természetes szerekkel – 1. rész

Akinek gyereke van, az a lakás tisztasága mellett, a belső terek egészséges levegőjére is szeretne garanciát. Használjunk hát természetes tisztítószereket, kerüljük a vegyi anyagokat és az abból eredő légszennyezést – ily módon is sikerrel harcolhatunk a mikrobák ellen. Kétrészes cikkünkben ehhez adunk nem csak hasznos, de egészséges tippeket is!


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!