Rovat: Babaápolás

post thumbnail

Ezekre figyelj ősszel, ha kisbabád van

Az évszakváltást sokszor a felnőttek is megszenvedik, de a babák még érzékenyebben reagálhatnak az időjárás változására vagy éppen a levegő minőségének romlására. Mit tehetünk szülőként, hogy megkönnyítsük ezt az időszakot? Dr. Makleit László belgyógyász segít néhány hasznos tippel.

post thumbnail

Hogyan tisztítsuk helyesen a kicsik fülét?

A szakértő segítségével elkerülhetjük a leggyakoribb hibákat!

post thumbnail

Védjük a gyerekek szemét a naptól!

A nap elleni hatékony védekezés ma már természetes velejárója az önfeledt strandolásnak. A nyaralás során azonban nem csak bőrünket kell óvnunk a káros ultraibolya sugaraktól, hanem szemünket is. A gyerekek fokozottan érzékeny szemének védelme pedig külön odafigyelést érdemel.

post thumbnail

Érzékeny a babánk bőre?

Minden baba bőre érzékeny. Többek között azért, mert jóval vékonyabb, mint a felnőtteké. Azonban épp úgy, mint a felnőtteknél, a kicsiknél is vannak különböző bőrtípusok, vannak, akiknek kevésbé, és vannak, akiknek jóval érzékenyebb a bőrük.

post thumbnail

Erre figyeljünk, ha babával indulunk nyaralni!

Tombol a nyár, a legtöbben most indulnak el nyaralni. Az előkészületeket sokszor megbonyolíthatja, ha kisbabával készülünk a családi pihenésre. Íme néhány jó tanács Dr. Makleit László belgyógyász orvostól, mire érdemes mindenképp odafigyelnünk ilyen esetben, hogy elkerüljük a napégést, napszúrást, pelenkadermatitiszt vagy a dehidratációt.

post thumbnail

Így ápold kisbabád bőrét nyáron

A nyári időszakban a kisbabák bőre kiemelt figyelmet igényel. A nagy melegben nem csak a napsugárzás elleni védelemre, hanem a pelus által fedett bőrfelületek megóvására is gondolnunk kell. Nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy a babák bőre sokkal vékonyabb a felnőttekénél, a pelenka tartalma pedig könnyen kicsípheti a rosszul szellőző és nedvességtől felázott bőrt. Aggodalomra viszont […]

Hason vagy háton altassuk a bébiket?

„Kislányom, Téged mindig hasra fektettelek, nehogy megfulladj – ha büfizel, alvás közben…Te meg hanyatt fekve altatod az unokámat?” – mondja a nagymama az újdonsült anyának…

A hideg idő egészségkárosító hatása

A jó hír, hogy a hideg idő nem kedvez a járványok terjedésének, a rossz viszont az, hogy sok egyéb olyan negatívum van, ami veszélyezteti szervezetünket ezen időszak alatt.

Takarítsunk természetes szerekkel – 1. rész

Akinek gyereke van, az a lakás tisztasága mellett, a belső terek egészséges levegőjére is szeretne garanciát. Használjunk hát természetes tisztítószereket, kerüljük a vegyi anyagokat és az abból eredő légszennyezést – ily módon is sikerrel harcolhatunk a mikrobák ellen. Kétrészes cikkünkben ehhez adunk nem csak hasznos, de egészséges tippeket is!

A gyereknek is kell az arckrém?

Dr. Budai Marianna szakgyógyszerészt kérdezte egy kisgyereke arcbőre miatt aggód édesanya.

Gyermekkori ekcéma – Mit mond a gyógyszerész?

Az ekcéma, más néven dermatitis egyre gyakoribb bőrbetegség, mely már gyermekkorban megjelenhet, főleg olyan családoknál, ahol allergia vagy asztma fordult elő. 

Tisztán tartani a gyerekszobát

Takarításkor külön figyelmet kell szentelni a gyerekszobának, ahol a gyerekek idejük nagy részét töltik, ott tanulnak, alszanak, játszanak és kikapcsolódnak.

Így lesznek egészségesek gyermeked fogai

Az egészséges táplálkozás és a tudatos életmód a minőségi, hosszú és betegségmentes élet egyik záloga. Mindannyian rengeteget tudunk arról, hogy milyen ételek és italok szükségesek egy fejlődésben lévő gyermek számára, ugyanakkor jóval kevesebbet arról, hogy a fogaiknak mire van szüksége.

Patikai körkérdés: a fényvédőkről

Vegyek-e fényvédőt a gyereknek, vagy ez akadályozza a D-vitamin-képződést a bőrben?

Gyógymasszázs gyereknek?

A babák ösztönös mozgásigénye elősegíti izomzatuk megerősödését, használatát. Másfél éves kortól már egyre inkább a hétköznapok megszokott tevékenységei kerülnek előtérbe, amelyek beszűkítik a gyermek koordinációs készségét. Az évek előrehaladtával háttérbe szorulnak az ösztönös igények, a mozgást a hétköznapi kötelező tevékenységek kötik meg, háttérbe szorítva a szabad és változatos mozgásformákat. Mindez már korai fázisban mozgásszervi, szervi […]


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!