Rovat: Apa + Anya

post thumbnail

Család, sport és karrier együtt?

Testi és lelki egészség Király Nóra szemével – Király Nóra ötgyermekes családanya, jelenleg önkormányzati képviselő, rendszeresen sportol, mindemellett Újbuda alpolgármestere. 2016-ban két egyesületet alapított – a Fiatal Családosok Klubját (Ficsak) és a NőiSzemet – azzal a céllal, hogy a fiatal családokat és a nők társadalmi szerepvállalását támogassa a mai kor szellemében, modern, fiatalos lendülettel.

post thumbnail

Hogy beszéljünk a gyerekkel a válásról? – Vekerdy Tamás tanácsai

Veszekedhetünk a gyerek előtt? Hogyan mondjuk el neki, hogy válni készülünk? Meg lehet számára könnyíteni ezt az időszakot? Vekerdy Tamás többek közt ezekre a kérdésekre adott választ az ÉVA Psziché Esten tartott előadásában.

post thumbnail

Öt érv amellett, hogy miért végezzünk önkéntes munkát

Az önkéntes segítségnyújtás nemcsak a betegek, hanem az önkéntesek számára is lélekemelő lehet: segíthet kilépni a mindennapi élet állandó pörgéséből, új hobbinak is nagyszerű, felkészülhetünk vele a babavárásra, vagy akár pozitív példát mutathatunk vele serdülő gyermekünknek, miközben a beteg gyerekek számára is gyógyító élményt adhatunk. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program az év végéig közel 250 […]

post thumbnail

A mese a legjobb nevelőeszköz

A magyar gyermekek fele naponta találkozik élőszóban, leginkább fél órában elmesélt történetekkel. Egy friss kutatásából kiderült, hogy a kicsik az új világok megismerését, a bonyodalmat és a jó győzelmét, míg a szülők a szókincs fejlődését, a szorosabb kapcsolatot és a szórakoztatást szeretik a mesékben. A mai rajzfilmek helyett az újra köztudatba kerülő diavetítő lehet a jó […]

post thumbnail

Kapócs Zsóka: „Zokogtam, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok”

Kapócs Zsóka hat évi várakozás után, jövő tavasszal végre magához ölelheti kisbabáját. A színésznő számára a kicsi egészsége a legfontosabb, ezért nagyon odafigyel magára. Emellett azonban továbbra is azt csinálja, ami éppen jólesik számára, és a tempón sem lassított még.

post thumbnail

Milyen képességei vannak egy Szuper Apukának?

A kisgyermek életében az első és legfontosabb szereplő az életet adó és gondoskodó édesanya. A kicsi egészséges testi-lelki fejlődését tekintve azonban az édesapákra is fontos szerep hárul. Egy édesapa nem csak szülő, de sokszor játszótárs, legjobb barát és tanácsadó is…

post thumbnail

Külföldre utaztok? Érdemes szülői hozzájáruló nyilatkozatot is vinni!

Nem írja elő jogszabály vagy nemzetközi egyezmény, de ha rövidebb időre utazik az egyik szülő a gyermekével külföldre, érdemes a másik szülő hozzájáruló nyilatkozatát magával vinnie, amit a nagyobb biztonság érdekében közjegyzői okiratba is lehet foglalni – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara.

post thumbnail

Nyírlugosról kinyílt a világ – Dzsudzsák Balázs anyukájával beszélgettünk

Ritkán lehet kiérezni egy beszélgetésből, hogy ennyire erős kapocs van anya és fia között. Ildikó, a Nyírlugosi Általános Iskola tanítónője és Dzsudzsák Balázs naponta hívják egymást telefonon.

post thumbnail

Burn-out a családban – 2. rész

Amikor a mindennapi élet kezd ellenőrizhetetlenné válni, és a család a szétesés, a szülő a burn-out szélén áll, sürgős lépéseket kell tenni, mielőtt még jobban felpörögnének az események.

post thumbnail

Burn-out a családban – 1. rész

„Nem bírom tovább, annyi a dolgom – elfogyott az energiám!” Számos szülőből tör ki időnként ez a felkiáltás, amit könnyen kiégés (burn-out) követhet. De mi történik, ha a túlterhelt szülő „kiég”?

post thumbnail

meddigmehet.hu – Neked mi az, ami már nem fér bele?

Már több, mint másfél hónapja működik a meddigmehet.hu, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vodafone által létrehozott online tanácsadó oldal, amely a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújt segítséget. Az anonim üzenetekre a segélyszervezet szakmai csapata – pszichológus, jogász és szociális munkás – válaszol.

post thumbnail

Hogy mutassam be az új kedvest a gyereknek?

Egy válás után, gyerekkel/gyerekekkel újra szerelembe esni…Nem könnyű. Új társra lelni, olyanra, akit a gyereknek/gyerekeknek is bemutatnánk… Az meg még nehezebb… És egyáltalán: hogy hozzuk összhangba hirtelen fellángoló érzelmeinket a kiegyensúlyozott családi élettel?  Nézzük, mit mondanak a pszichológusok! 

post thumbnail

Kispapák mágikus átváltozása – Macho férfiból gyengéd kispapa

Rengeteg szakirodalom foglalkozik azzal a jelenséggel, hogy az édesanya hogyan alakul át akár mentálisan, akár biológiai aspektusból a szülést követően. Az új kutatások azt hangsúlyozzák, hogy bizony az édesapák is változnak, sőt gyökeres átalakuláson mennek keresztül…

post thumbnail

Ezért kell odafigyelni az anyák boldogságára

Az anyák napjáról sokunknak a hála jut először eszébe. Ilyenkor legtöbben virággal, egy doboz bonbonnal, vagy valami apró figyelmességgel igyekszünk köszönetet mondani édesanyánknak. Ez ráadásul nem csak neki okoz örömet, a hála gyakorlása ugyanis minket is közelebb visz a boldogsághoz – Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, énekesnő szerint.

post thumbnail

Élettársi kapcsolatban élsz? – Ezeket érdemes tudnod! (1.rész)

Szerelemtől megittasodva beköltözik a nő és a férfi a közösen bérelt lakásba, és a nappali sarkába beállítják az együtt vásárolt fikuszt is. Lássuk most ennek a mámorító pillanatnak a jogi vonatkozásait.


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!