Rovat: Apa + Anya

post thumbnail

Hogyan neveljük jól a digitális bennszülöttünket?

Fordítsuk előnyünkre az okoseszközök adta lehetőségeket!

post thumbnail

Az ovisok és a szerelem

Gyakran a szülők rémülten futnak szakemberhez, mert nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, amikor gyermekük egyik délután hazajön az oviból, majd kissé zavartan azt mondja, hogy anya, „szerelmes vagyok” vagy, hogy „Marci a férjem lesz.”

post thumbnail

Fogamzásgátlás spirállal – Ezeket érdemes tudnia róla

A fogamzásgátlás a legtöbb esetben legalább annyira központi kérdés, mint a családtervezés. Nem csoda, hogy mindenki a lehető legjobb megoldást keresi, ráadásul olyat, ami kevésbé terheli a szervezetet. Az egyik ilyen lehetőség a spirál, melyről dr. Hetényi Gábor, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyásza beszélt.

post thumbnail

Hüvelyszárazság – Nem csak a szexuális életed bánja

A hüvelyszárazság igen sok nőt érint, akár időszakosan, akár krónikusan. Bár a problémával nem szívesen fordulnak orvoshoz, ám ha már jó ideje fennáll a panasz, úgy érdemes nőgyógyász véleményét kikérni, ugyanis a legtöbbször van rá megoldás. Hogy mi minden okozhat hüvelyszárazságot, és hogy miket lehet ellene tenni, azt dr. Hetényi Gábortól, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyászától […]

post thumbnail

Kedves apuka: így közelíts a pocaklakóhoz!

A várandósság alatt az édesapák gyakran háttérbe szorulnak, ez pedig a kicsi érkezését követően egyre csak fokozódik. Sokan még ma is úgy gondolják, apaként nincs lehetőségük kötődést kialakítani leendő gyermekükkel, az ezzel kapcsolatos kétségeket és érzéseket pedig gyakran söprik a szőnyeg alá.  Összegyűjtöttük, hogyan élhetik át az apukák is a gyermekvárás csodáit és kötődhetnek csemetéikhez […]

post thumbnail

Család, sport és karrier együtt?

Testi és lelki egészség Király Nóra szemével – Király Nóra ötgyermekes családanya, jelenleg önkormányzati képviselő, rendszeresen sportol, mindemellett Újbuda alpolgármestere. 2016-ban két egyesületet alapított – a Fiatal Családosok Klubját (Ficsak) és a NőiSzemet – azzal a céllal, hogy a fiatal családokat és a nők társadalmi szerepvállalását támogassa a mai kor szellemében, modern, fiatalos lendülettel.

post thumbnail

Hogy beszéljünk a gyerekkel a válásról? – Vekerdy Tamás tanácsai

Veszekedhetünk a gyerek előtt? Hogyan mondjuk el neki, hogy válni készülünk? Meg lehet számára könnyíteni ezt az időszakot? Vekerdy Tamás többek közt ezekre a kérdésekre adott választ az ÉVA Psziché Esten tartott előadásában.

post thumbnail

Öt érv amellett, hogy miért végezzünk önkéntes munkát

Az önkéntes segítségnyújtás nemcsak a betegek, hanem az önkéntesek számára is lélekemelő lehet: segíthet kilépni a mindennapi élet állandó pörgéséből, új hobbinak is nagyszerű, felkészülhetünk vele a babavárásra, vagy akár pozitív példát mutathatunk vele serdülő gyermekünknek, miközben a beteg gyerekek számára is gyógyító élményt adhatunk. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program az év végéig közel 250 […]

post thumbnail

A mese a legjobb nevelőeszköz

A magyar gyermekek fele naponta találkozik élőszóban, leginkább fél órában elmesélt történetekkel. Egy friss kutatásából kiderült, hogy a kicsik az új világok megismerését, a bonyodalmat és a jó győzelmét, míg a szülők a szókincs fejlődését, a szorosabb kapcsolatot és a szórakoztatást szeretik a mesékben. A mai rajzfilmek helyett az újra köztudatba kerülő diavetítő lehet a jó […]

post thumbnail

Kapócs Zsóka: „Zokogtam, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok”

Kapócs Zsóka hat évi várakozás után, jövő tavasszal végre magához ölelheti kisbabáját. A színésznő számára a kicsi egészsége a legfontosabb, ezért nagyon odafigyel magára. Emellett azonban továbbra is azt csinálja, ami éppen jólesik számára, és a tempón sem lassított még.

post thumbnail

Milyen képességei vannak egy Szuper Apukának?

A kisgyermek életében az első és legfontosabb szereplő az életet adó és gondoskodó édesanya. A kicsi egészséges testi-lelki fejlődését tekintve azonban az édesapákra is fontos szerep hárul. Egy édesapa nem csak szülő, de sokszor játszótárs, legjobb barát és tanácsadó is…

post thumbnail

Külföldre utaztok? Érdemes szülői hozzájáruló nyilatkozatot is vinni!

Nem írja elő jogszabály vagy nemzetközi egyezmény, de ha rövidebb időre utazik az egyik szülő a gyermekével külföldre, érdemes a másik szülő hozzájáruló nyilatkozatát magával vinnie, amit a nagyobb biztonság érdekében közjegyzői okiratba is lehet foglalni – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara.

post thumbnail

Nyírlugosról kinyílt a világ – Dzsudzsák Balázs anyukájával beszélgettünk

Ritkán lehet kiérezni egy beszélgetésből, hogy ennyire erős kapocs van anya és fia között. Ildikó, a Nyírlugosi Általános Iskola tanítónője és Dzsudzsák Balázs naponta hívják egymást telefonon.

post thumbnail

Burn-out a családban – 2. rész

Amikor a mindennapi élet kezd ellenőrizhetetlenné válni, és a család a szétesés, a szülő a burn-out szélén áll, sürgős lépéseket kell tenni, mielőtt még jobban felpörögnének az események.

post thumbnail

Burn-out a családban – 1. rész

„Nem bírom tovább, annyi a dolgom – elfogyott az energiám!” Számos szülőből tör ki időnként ez a felkiáltás, amit könnyen kiégés (burn-out) követhet. De mi történik, ha a túlterhelt szülő „kiég”?


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!