Rovat: Apa + Anya

post thumbnail

meddigmehet.hu – Neked mi az, ami már nem fér bele?

Már több, mint másfél hónapja működik a meddigmehet.hu, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vodafone által létrehozott online tanácsadó oldal, amely a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújt segítséget. Az anonim üzenetekre a segélyszervezet szakmai csapata – pszichológus, jogász és szociális munkás – válaszol.

post thumbnail

Hogy mutassam be az új kedvest a gyereknek?

Egy válás után, gyerekkel/gyerekekkel újra szerelembe esni…Nem könnyű. Új társra lelni, olyanra, akit a gyereknek/gyerekeknek is bemutatnánk… Az meg még nehezebb… És egyáltalán: hogy hozzuk összhangba hirtelen fellángoló érzelmeinket a kiegyensúlyozott családi élettel?  Nézzük, mit mondanak a pszichológusok! 

post thumbnail

Kispapák mágikus átváltozása – Macho férfiból gyengéd kispapa

Rengeteg szakirodalom foglalkozik azzal a jelenséggel, hogy az édesanya hogyan alakul át akár mentálisan, akár biológiai aspektusból a szülést követően. Az új kutatások azt hangsúlyozzák, hogy bizony az édesapák is változnak, sőt gyökeres átalakuláson mennek keresztül…

post thumbnail

Ezért kell odafigyelni az anyák boldogságára

Az anyák napjáról sokunknak a hála jut először eszébe. Ilyenkor legtöbben virággal, egy doboz bonbonnal, vagy valami apró figyelmességgel igyekszünk köszönetet mondani édesanyánknak. Ez ráadásul nem csak neki okoz örömet, a hála gyakorlása ugyanis minket is közelebb visz a boldogsághoz – Bagdi Bella életmódfejlesztő tréner, énekesnő szerint.

post thumbnail

Élettársi kapcsolatban élsz? – Ezeket érdemes tudnod! (1.rész)

Szerelemtől megittasodva beköltözik a nő és a férfi a közösen bérelt lakásba, és a nappali sarkába beállítják az együtt vásárolt fikuszt is. Lássuk most ennek a mámorító pillanatnak a jogi vonatkozásait.

post thumbnail

Élettársi kapcsolatban élsz? – Ezeket érdemes tudnod! (2.rész)

Előző cikkünkben körbejártuk, milyen jogi hatásokkal jár (és mivel nem jár) az összeköltözés, élettársi kapcsolatban való együttélés. Most tekintsünk kicsit távolabb, és játsszunk el a gondolattal, hogy mi lenne, ha példabéli szerelmespárunk szakítana?

A házas embereknek alacsonyabb a stresszhormonszintjük

A házas emberek stresszhormonszintje alacsonyabb, mint egyedülálló, elvált vagy özvegy társaiké – állítják a pittsburgh-i Carnegie Mellon Egyetem kutatói, akik tanulmányukkal elsőként nyújtottak biológiai bizonyítékot a házasság egészségre gyakorolt hatásáról.

Romantikus élmények? – Mindent bele!

A közeleg a Valentin-nap. Tárgyak és plüss szív helyett ajándékozzunk élményt, hisz a közösen megélt élmények jobbá tehetik a kapcsolatot. Egyetlen romantikus pillanat is életre szóló élmény lehet. 

Férfiak iskolája – 24. lecke: 2017 az újrakezdések éve

A számmisztika szerint a 2016. év a lezárások éve volt és a 2017 lesz a nagy újrakezdések éve. Azonban mielőtt újrakezdhetnénk bármit is, le kell zárnunk a régi dolgainkat, el kell engednünk a sérelmeinket és le kell tisztítanunk a lelkünket…

Hálószobai dolgok… – Megváltoztak, mióta hárman vagytok?

A csecsemő világrajövetelét követően egy nőnek osztoznia kell testén a kicsivel és az ő gondozása lesz az elsődleges feladat. A férfiak ezzel szemben mindvégig a „maguk urai” maradnak, miközben alig várják, hogy egy kis időre kisajátíthassák párjukat. Az Apa Magazin következő számában dr. Szőke András pszichológus mesél a gyerek születését követő hálószobai problémákról.

Egész nap álmos? – Nem biztos, hogy csak az időjárás teszi!

Az őszi-téli esős, borongós idő beköszöntével egyre többen panaszkodnak egész nap tartó álmosságra, depressziós hangulatra. A napsütéses órák számának csökkenése bizony komoly befolyást gyakorol hangulatunkra, ám amennyiben mindennapossá válik a probléma, ráadásul, ha egyéb tünetek is fennállnak, úgy az hormonális zavart is jelezhet. Dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa elmondja, milyen esetekben gyanakodjunk betegség […]

A magánélet határai és határtalansága – Közösségi portálokon való jelenlétünk hatásai

A szélessávú internet, az okostelefonok, tabletek és laptopok világában élünk. A hely, ahol nincs wifi, már komfortzónán kívülinek számít. Blogolunk, üzenetet küldünk, fotókat posztolunk, tetszést nyilvánítunk, kommentálunk. Mint mindennek, ennek is vannak jogi vonatkozásai.

A nők szembesülnek a legtöbb diszkriminációval az állásinterjúkon

Diszkréten keres állást a magyar, 96 százalékuk csak akkor szól főnökének, ha már konkrét ajánlata van vagy le is szerződött új munkaadójával – derült ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal kutatásából. Persze az addig vezető út rögös, sok a diszkriminatív kérdés, melynek elszenvedői leginkább a kisgyermekes anyukák és a szülő korban lévő hölgyek. Utóbbiak több ízben […]

A szeretet a legfontosabb a magyar apák szerint

A korábban meghatározó nevelési elvet, a szigorúságot, a XXI. században a szeretetközpontúság, az odafigyelés és a tisztesség váltotta fel – derül ki egy magyar apák körében készült felmérésből. A modern családban az apák már nem tekintély, hanem szeretetelven működnek és párjukkal közösen hozzák meg a gyermekneveléssel kapcsolatos döntéseket. A válaszadók azt a tendenciát is megerősítették, […]

Férfiak iskolája – 22. lecke: Félrecsúszott kommunikáció

Próbálták már megfejteni, hogy néha miért csúsznak annyira félre a mondanivalók? Hogy miért nem ért meg bennünket a másik? Vajon csak rosszul, rossz szavakkal közöljük felé gondolatainkat? Vagy csupán ahogy szokták mondani „nem jár egy rugóra az agyunk”?


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!