Ezek a legextrémebb táborok az idén

A több mint 1200 elérhető táborturnus közül a hagyományos táborok mellett egyre több különleges témájú tábort találni! Régészkedhet, aki akar, segíthet egy nagyjátékfilm rendezésében, vagy épp a hazatérő csemeténk kis menedzser lesz, de akkor se csodálkozzunk, ha a tábort követően okos otthonná alakítja a lakást a gyerek!

 

A Táborfigyelő gyerektábor-összehasonlító portál ismertette az idei év legextrémebb és legmeglepőbb táborait!

Már az is sokakat meglepett, hogy a tábornépszerűségi rangsorban első helyen végeztek az informatikai és programozó táborok, míg a második helyre a katonai és military táborok kerültek, de egyre több különleges tábortéma kerül elő, melyekre – akármilyen meglepő is – nagy a kereslet!

Maradva a katonai táboroknál, ezek egyes extrémebb verzióiban erdei, vagy épp dzsungel körülmények között kell a táborozóknak végrehajtani egy-egy missziót!

„Amennyire a visszafogottabb szülők a fejükhöz kapnak, legalább annyira élvezik a csemeték, hogy nyakig sárosan kúsznak-másznak az erdőben, teljesen bele tudják magukat élni a misszió fantáziavilágába.” – árulta el Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu ügyvezetője.

A hagyományosnak számító kézműves-, lovas-, színjátszó-, vagy sporttáborok mellett egyre több különleges tábor jelenik meg a piacon, amire a gyermekek és szüleik nagyon jól reagálnak!

„Az idei esztendőben foglalható jobb agyféltekés rajztábor, illetve animációs rajzfilmes tábor, ahol a gyermekek rajzai életre kelnek, de van vállalkozási és üzleti műhely nyári tábor, ahol kis menedzsereket képeznek, de elérhető detektív- és szabadulójáték tábor, Harry Potter varázslótábor, sőt régészeti tábor, vagy okos otthon tábor is. Népszerűek a logopédiai táborok, de az a filmes táborunk is, ahol egy bemutatásra kerülő nagyjátékfilm készítésébe leshetnek be a gyerekek, sőt szerepelhetnek is a filmben.” – állítja a Táborfigyelő vezetője.

Általánosan elmondható, hogy a táborok egyre specializáltabbak. Ez azt jelenti, hogy ritkán találni általános filmes tábort, helyette elérhető a Harry Potter tábor, a Gyűrűk ura tábor, vagy a Csillagok háborúja tábor. Ugyanígy tapasztalható mindez az informatika világában is, külön van webfejlesztő tábor, mobilos alkalmazásokat fejlesztő tábor, vagy robotika és programozás. Az egyre speciálisabb tematikájú táborok miatt napjainkban alig találni olyan témát, amiben nem rendeznek külön tábort, így a gyerekek és szüleik igényeit maximálisan ki tudják elégíteni a táborszervezők.

 

 

www.taborfigyelo.hu

Rovat: Kiemelt

Címkék: , ,

A szerzőről

Kommentelés lezárva.


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!