Ezek 2016 legjobb gyerekkönyvei

Átadták a 2016-os Az Év Gyerekkönyve-díjakat a budapesti Vörösmarty téren, a könyvhéten.
A 12 év alatti kategóriában a legjobb gyerekkönyv szerző díját Elekes Dóra kapta a Dettikéről és más istenekről című könyvéért, míg a 12 év felettieknek szóló kötetek közül a Jelen! Kortárs ifjúsági novellák című antológiát választották a legjobbnak, amelynek anyagát Dávid Ádám és Gaborják Ádám válogatta – közölte a Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY).

A legjobb illusztrátornak 2016-ban Dániel András bizonyult az És most elmondom, hogyan lifteztem című könyvéért, a legjobb fordító díját Lackfi János kapta Az informatikus kutyája – Frankofon antológia című kötetért.

Az innovációs díjjal az autista gyerekekkel foglalkozó veszprémi AutiSpektrum Egyesületet ismerték el a Csillagbusz című, integrációt segítő könyvért, amelyet Stefanik Krisztina írt és Bartos Erika illusztrált.

A Magyar Gyerekkönyv Fórum külön szerzői díjában az elmúlt években mutatott kiemelkedő tevékenységéért Kertész Erzsi, a külön illusztrátori díjban Nagy Norbert részesült.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatásával egymillió forint összdíjazású Év Gyerekkönyve-díjakról öttagú szakmai zsűri döntött, amelynek Bánfi Csilla, a HUBBY elnökségének tagja, Révész Emese művészettörténész, Varga Betti irodalomkritikus, Herédi Károly, a Híd folyóirat szerkesztője és Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) alelnöke volt tagja.

 

MTI

Rovat: Kiemelt

A szerzőről

Kommentelés lezárva.


A honlapon található információk célja az egészségügyi ismeretek bővítése,
és szükség esetén nem helyettesíti a gyógyszerész, az orvos vagy más szakember felkeresését!
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!